Съединените щати обявиха в петък нов пакет от оръжия и боеприпаси за

...
Съединените щати обявиха в петък нов пакет от оръжия и боеприпаси за
Коментари Харесай

Украйна ще получи ракети с обсег 150 км

Съединените щати обявиха в петък нов пакет от оръжия и муниции за Украйна на стойност 2,2 милиарда долара, оповестява Агенция Франс Прес.

Списъкът включваше повече муниции за ракетните системи HIMARS, които разрешиха на украинските сили да се насочват зад съветските линии, повече единици за противовъздушна защита и бронирани транспортни средства, сподели Пентагонът.

Украйна ще получи ракети с обхват 150 км. Пентагонът заяви, че новият пакет от военна помощ на Съединени американски щати за Украйна включва муниции GLSDB.

Говорителят на Пентагона военачалник от Военновъздушните сили на Съединените щати Патрик Райдър разяснява, че " общо сега САЩ са отделили 32 милиарда $ помощ за сигурността на Украйна от 2014 г. насам и 29,3 милиарда $ след непровокираното и нелегално навлизане на Русия преди съвсем една година ".

Според представителя на Пентагона, пакетът ще включва " сериозни " качества за противовъздушна защита и бронирани пехотни машини, " които Украйна употребява толкоз дейно, с цел да отбрани своя народ ".

" Франс 24 " написа, че Talking Europe е хазаин на Марк Гитенщайн, дипломат на Съединени американски щати в ЕС и близък поддръжник на президента Джо Байдън от 70-те години на предишния век. Гитенщайн зае поста си в Брюксел преди година и това се оказа бойно кръщение, защото войната в Украйна стартира единствено няколко седмици след началото на работата му.

Попитан е за трансатлантическото съдействие по отношение на Украйна и неотдавнашното напрежение сред Брюксел и Вашингтон в светлината на американския закон за понижаване на инфлацията, за който Европейски Съюз се притеснява, че ще сложи европейските компании в неизгодно конкурентно състояние.

Попитан дали има апетит и от двете страни на Атлантическия океан за поддръжка на Украйна в дълготраен проект, дипломат Гитенщайн споделя: " Разговарял съм с доста сенатори, републиканци и демократи и това, което вземам от тези полемики, даже от тези които може да очаквате да са скептици, е, че те ще продължат да поддържат това изпитание, до момента в който украинците имат успех на място. И доказателствата до момента са много впечатляващи. Ще бъде мъчно. Животи ще бъдат изгубени. Ще има е брутално заличаване на гражданска инфраструктура и благосъстоятелност. Но в последна сметка съм уверен, че украинците ще завоюват с оръжията, които предоставяме. "

Запитан дали Европейски Съюз би трябвало да даде повече военна помощ на Украйна, Гитенщайн споделя: " Без да посочвам имена, има съответни страни от Европейски Съюз, които биха могли да създадат повече, сигурен съм. Съединени американски щати дават голям лъвски дял от военния принос, сигурно, макар че има други страни, които се оправят сносно. Но в последна сметка това съпоставяне на това кой какво прави е малко като сравняване на ябълки и портокали, тъй като не мери енергийните разноски, пред които са изправени европейците, или въздействието на бежанците, или спирането, което предизвиква в техните страни. Така че мисля, че споделянето на тежестта е много равностойно, почтено казано, в случай че вземете поради всички тези фактори. "

Обръщайки се към търговското напрежение сред Съединени американски щати и Европейски Съюз, той споделя: " Има някои пропуски в устава, които могат да бъдат поправени посредством правилник и изяснени посредством правилник. Службата за вътрешни доходи на Съединени американски щати даде да се разбере, че комерсиалните транспортни средства не са обхванати от тези ограничавания. Но ние няма да променим устава. Това няма да се случи. "

Гитенщайн акцентира, че макар някои пропуски, той има вяра, че дългосрочните ползи на Европейски Съюз и Съединени американски щати безусловно съответстват. " Трябва да изградим инфраструктура от двете страни на Атлантическия океан, с цел да сглобяваме електрически коли и акумулатори и да получаваме сериозни минерали. В Съединени американски щати и Европа нямаме инфраструктурата да добиваме сериозните минерали, с цел да доставяме батериите. Имаме няма различен избор с изключение на да развием тази инфраструктура, в случай че желаеме да реализираме задачата за унищожаване на мотора с вътрешно горене до 2035 година И искаме да го създадем по метод, който не зависи от Китай, който няма същите полезности като нас. Ако сме научили нещо през последните три години, то е, че съществуването на самостоятелна верига за доставки е от решаващо значение за нашата национална сигурност. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР